Werkwijze

Seksuele problemen kunnen ervoor zorgen dat je niet (meer) geniet van seksualiteit. Dit kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met ontspannen, je moeilijk opgewonden wordt, pijn ervaart bij het vrijen of verschil in verlangens ervaart tussen jou en je partner.

Wat jouw situatie ook is, je kan in de praktijk terecht voor informatie, advies, voorlichting en begeleiding bij seksuele vragen en problemen. Praten over jouw vraag of probleem kan je verder helpen. In de praktijk wordt er naar je geluisterd en bespreken we mogelijke oorzaken en achtergronden. Je krijgt informatie en praktische adviezen voor het werken aan een oplossing.

Een traject is kortdurend en kan uit één of meerdere gesprekken bestaan. De begeleiding kan zowel individueel als met jouw partner plaatsvinden. Soms kan een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een arts-seksuoloog, bekkentherapeut, psycholoog of relatiecoach nodig zijn.

De praktijk heeft gespreksruimte in Groningen.

Wil jij stappen zetten om meer te kunnen genieten van seksualiteit? Dan ben je bij Roelienke Gort – Praktijk voor seksuologische hulpverlening
aan het juiste adres.

Ervaringsverhaal: “Ik kan weer genieten van seks”

Trudy 37 jaar: ‘Sinds twee jaar kan ik mij niet goed ontspannen tijdens seksueel contact met mijn partner. Ik ervaar een kort aanhoudende opwinding, waarbij ik mij geremd voel. Ik ervaar geen volledige orgasme. Hierdoor ervaar ik weinig intimiteit met mijn partner en geniet ik veel minder van seks met hem. Ik zag tegen de gesprekken op en dacht steeds ‘het valt wel mee’. Ik voelde mij snel op mijn gemak. Roelienke luistert, straalt rust uit en praat heel gewoon over het onderwerp. Hierdoor durfde ik er ook over te praten. Ik heb op een rij kunnen zetten wat de oorzaken zijn van mijn probleem. Dit heeft mij veel inzicht gegeven en het stelde mij gerust. Ik begrijp nu bijvoorbeeld beter hoe de seksuele opwinding verloopt bij de vrouw en welke voorwaarden nodig zijn om tot een plezierig seksueel contact te komen. Ik realiseerde mij dat mijn partner en ik eigenlijk nooit zo stilgestaan hebben bij wat er nodig is voor plezierig seks. We hebben samen ook een gesprek gehad, hierdoor is veel meer begrip ontstaan voor ieders wensen. Ik ben blij dat ik contact heb gezocht met Roelienke. Ik kan mij steeds beter ontspannen en geniet weer van seks met mijn partner.’’

Verwijzers