Over mij

Ik ben enthousiast, betrokken, nieuwsgierig en kan mensen inspireren. Ik luister naar jouw verhaal en deel graag mijn kennis en expertise met jou.
Mijzelf ontwikkelen vind ik belangrijk. Ik leer door te doen. Seksualiteit is voor mij door de jaren heen een belangrijk onderwerp geworden in mijn eigen leven en in mijn werk.
Ik ben christen en geloof dat seks de mens gegeven is om van te genieten. Maar ja, hoe doe je dat als praten over seks taboe is en je hoort dat het niet mag? Het ontdekken van mijn eigen seksualiteit was spannend en eigenlijk best een gedoe. Maar wat is het fijn dat ik mijn seksualiteit heb mogen ontdekken, mijn eigen keuzes hierin kan maken en kan genieten van seks zoals God het bedoeld heeft. Ik heb geleerd dat seksualiteit je gevoelig en krachtig maakt door te doen en fouten te maken.
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen in de leeftijd van 14 en 10 jaar.

Opleiding en Ervaring

Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO-SPH) ben ik aan het werk gegaan als consulent en trainer in de gehandicaptenzorg. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het thema seksualiteit en weerbaarheid. Ik heb veel mensen met een beperking en professionals die werken met mensen met een beperking mogen trainen. In 2016 heb ik de opleiding Seksuologie (Post HBO Seksuologie) afgerond en is het verlangen ontstaan om een eigen praktijk te starten.

Naast het werk in de praktijk ben ik werkzaam bij Centrum Seksualiteit MEE Noord. Ik werk als trajectbegeleider en trainer en begeleid mensen met een beperking en hun netwerk (familie en professionals) bij seksuele vragen, seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

Visie en Missie

Iedereen heeft recht op een gezonde seksuele ontwikkeling, seksualiteit en relaties. Een gezonde seksuele ontwikkeling is een proces waarin je zelf, afhankelijk van je levensfase en situatie, seksuele aanpassingen zoekt of maakt binnen je eigen wensen en grenzen. Dit betekent dat je zelf kiest hoe jij met seksualiteit om wil gaan.
Seksualiteit heeft niet alleen te maken met geslachtsgemeenschap, maar ook met identiteit, zelfbeeld, opvoeding, waarden & normen, geloofs- of levensovertuiging en omgeving.

Seksualiteit is een deel van wie je bent. Iedereen mag ontdekken wat zijn eigen seksualiteit is. Jij dus ook!
Je mag ontdekken dat seksualiteit een levenslang proces is, hoe mooi seks is, wat seks met je doet, hoe seks bedoeld is en hoe je seks binnen een relatie vorm kunt geven.
Ik heb gemerkt dat veel mensen het lastig vinden om een gezonde seksualiteit en seksuele relatie te ontwikkelen. Veel mensen vinden het moeilijk om over seksualiteit te praten. Als je niet weet hoe je seks doet of hierbij problemen ervaart, is het belangrijk om erover in gesprek te gaan. Door erover te praten krijg je informatie, je leert bewust om te gaan met seksualiteit en het helpt je bij het maken van gezonde keuzes. Het is mijn wens dat iedereen een gezonde seksuele ontwikkeling heeft, eigen keuzes kan maken en geniet van seks.

Betekenis logologo Roelienke Gort - seksuele voorlichting, informatie, advies en begeleiding bij seksuele vragen en problemen

Seksualiteit is kwetsbaar en persoonlijk. Bij seksueel contact geef je jezelf over aan een intens moment waar je van mag genieten. Je laat jezelf zien in al je naaktheid. Het beeld van de blote voet past daar goed bij als symbool voor het afleggen van je bescherming, waardoor je je kwetsbaar kunt opstellen, openstellen. Het blad in mijn logo staat symbool voor groei. Seksualiteit is iets dat je mag leren. Je leert het door seks te doen en over seks te praten. Ik wil je leren hoe je hierin kunt groeien, zodat je kunt zijn wie je bent, jezelf in al je naaktheid.

Met mij in contact komen?

Contactgegevens
Roelienke Gort

Telefoon 
0629399417

Email 
info@roelienkegort.nl

Adres
De praktijk heeft gespreksruimte
in Groningen.

Lid van NVVS